16 liceeni din Sălaj, coordonaţi de profesorul Morar Florin, au participat la Concursul Online de Informatică “InfO (1) Excellence Cup”. 

Ajunsă la cea de-a treia ediție, competiția s-a desfășurat în perioada 23-24 februarie 2019. Concursul a avut două etape, naţională şi internaţională, fiind destinat  elevilor de la disciplina informatică, elevi înscrişi la Centrele de Excelenţă din ţară. Judeţul Sălaj a fost reprezentat de un număr de 16 elevi de la liceu (câte 4 la fiecare nivel), coordonaţi de profesorul Morar Florin, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

La etapa naţională, elevii sălăjeni au obținut următoarele rezultate : premiul I, cu maxim de puncte (500) – Pop Bogdan Petru – clasa a XII-a, Cotor Andrei – clasa a X-a, Pop Alex – Nicolae – clasa a X-a. Toţi acești elevi, de la Colegiul National “Silvania” Zalău, sunt coordonaţi atât la clasă, cât şi la Centrul de Excelenţă, de profesor Morar FlorinPremiul al II -lea a fost obținut de Neghina Dragoş – clasa a XII-a, iar premiul al III-lea – HILL Shantih Alex – clasa a XI-a.

În urma rezultatelor obţinute la etapa naţională, elevii menţionati mai sus, împreună cu elevii Ţurcaș Andrei, Vasil Andrei şi Moise Bogdan s-au calificat pentru etapa internatională, ce s-a desfăşurat duminică, 24 februarie 2019, unde au intrat în concurs alături de cei mai buni elevi din România şi din alte 15 ţări (printre care s-au numărat SUA, Marea Britanie, Germania, Rusia etc.)

La etapa internatională, trei elevi sălăjeni au fost medaliați: Pop Bogdan Petru – medalie de argint (elevul  face parte şi din Lotul Naţional al României), Cotor Andrei şi Pop Alex Nicolaemedalie de bronz.

 

 

 

Articolul precedent”Salvatorii din pasiune” continuă instruirea la sediul ISU Sălaj. Zeci de tineri învaţă cum să facă faţă situaţiilor de urgenţă
Articolul următorPolițiștii sălăjeni intensifică acțiunile în trafic. Sute de amenzi pentru viteză și permise reținute