Municipiul Zalău a găzduit o serie de manifestări dedicate Unirii Principatelor Române din 1859. Sărbătoarea a fost marcată astăzi, 24 ianuarie, printr-un ceremonial militar şi religios desfăşurat în centrul orașului.
Prezent la manifestări, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a dat citire mesajului transmis, cu acest prilej, de premierul Ludovic Orban.

De asemenea, Bode a subliniat faptul că unul dintre dezideratele mandatului său la conducerea Ministerului amintit este unirea țării prin infrastructură.
De cealaltă parte, prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcas, a subliniat, în discursul său, faptul că este datoria actualei generații de a continua eforturile celor care au infăptuit unirea, prin participarea la consolidarea și modernizarea României, precum și la păstrarea valorilor și idealurilor.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea plutoanelor de militari, jandarmi şi pompieri, pe acordurile Fanfarei „Promenada”, a Casei Municipale de Cultură Zalău.
Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române vor continua cu un spectacol muzical- coregrafic- „Hai să dăm mână cu mână”, care va avea loc la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Activitățile au fost organizate de Instituția Prefectului Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Casa Municipală de Cultură Zalău și structurile județene ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.

Articolul precedentAtenţionare de călătorie transmisă de MAE pentru românii aflați în Franța
Articolul următorVechime în muncă. Atenție! Perioade ignorate la stabilirea pensiei