Municipiul Zalău a găzduit o serie de manifestări dedicate Unirii Principatelor Române din 1859. Sărbătoarea a fost marcată astăzi, 24 ianuarie, printr-un ceremonial militar şi religios desfăşurat în centrul orașului.
Prezent la manifestări, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a dat citire mesajului transmis, cu acest prilej, de premierul Ludovic Orban.

De asemenea, Bode a subliniat faptul că unul dintre dezideratele mandatului său la conducerea Ministerului amintit este unirea țării prin infrastructură.
De cealaltă parte, prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcas, a subliniat, în discursul său, faptul că este datoria actualei generații de a continua eforturile celor care au infăptuit unirea, prin participarea la consolidarea și modernizarea României, precum și la păstrarea valorilor și idealurilor.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea plutoanelor de militari, jandarmi şi pompieri, pe acordurile Fanfarei „Promenada”, a Casei Municipale de Cultură Zalău.
Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române vor continua cu un spectacol muzical- coregrafic- „Hai să dăm mână cu mână”, care va avea loc la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Activitățile au fost organizate de Instituția Prefectului Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Casa Municipală de Cultură Zalău și structurile județene ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.