Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în sezonul estival 2019. Peste 180 de infracţiuni au fost constatate şi 2.600 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, valoarea acestora fiind de 777.492 de lei. 

De la începutul lunii iunie, Poliția Sălaj acționează cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2019. „Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică şi rutieră acţionează în dispozitivele de ordine și siguranță publică, iar de la 1 iunie şi până la data de 17 iunie au constatat 184 de infracţiuni, din care 37 la regimul circulaţiei rutiere, 50 contra patrimoniului, iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni, şi au surprins în flagrant 31 de persoane”, au precizat reprezentanții instituției.

În perioada menționată, oamenii legii au aplicat 314 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată.

Au fost reținute 146 de permise de conducere

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 2.600 de sancțiuni, din care 32 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 922 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri. „Totodată au fost reţinute 146 de permise de conducere (45 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 36 de certificate de înmatriculare”, a mai adăugat sursa citată.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 777.492 de lei.

Articolul precedentPrin Casa de Pensii, peste 200 de bilete de tratament pentru pensionarii și asigurații din sistemul public
Articolul următorEvaluarea Națională 2019: 139 de elevi sălăjeni, absenți la prima probă