Oradea a sărbătorit ieri 100 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia bolşevică, prilej cu care au fost organizate diverse ceremonii, printre care și o paradă militară, la care au luat parte şi militarii Regimentului 69 Artilerie Mixtă „SILVANIA”din Șimleu Silvaniei, alături de alţi militari ai Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” şi celelalte structuri ale sistemului naţional de apărare.

Defilarea militară a debutat la ora 15, pe traseul strada Independenţei – Piaţa Unirii – strada Avram Iancu. Primii care au defilat în faţa orădenilor au fost militarii din Divizia 4 Infanterie „Gemina”, cu peste un secol de existenţă în Armata României, al cărei comandament se află în Cluj-Napoca.

Locotenent-colonel Ionel Mangiurea a deschis defilarea, prezentând onorul de pe un transportor amfibiu blindat (TAB) de cercetare, dotat cu două mitraliere şi având un echipaj din trei militari. A urmat apoi drapelul de luptă al Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, purtat de militarii regimentului, considerat „pumnul de foc” al „Geminei”.

Parada a continuat cu detaşamentele Centrului 54 Comunicaţii RMNC Oradea, în fruntea cărora s-a aflat drapelul de luptă al unităţii, cu jandarmii IJJ Bihor, pompierii ISU Crişana, detaşamentele structurilor de ordine publică ale IPJ Bihor, Poliţiei Locale şi Penitenciarului Oradea şi autovehicule de intervenţie ale Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea. Finalul a aparținut cavaleriei din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

sursa eBIHOREANUL.ro

 

 

Articolul precedentUn sălăjean a provocat un grav accident pe DN1: Două persoane și-au pierdut viața, iar alta a fost grav rănită
Articolul următorÎn statistici: turismul pe meleaguri sălăjene, în trend ascendent