Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a dispus Corpului de control efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activităţi a Casei de Comerţ pentru produse agroalimentare Unirea S.A, în condiţiile în care membrii Consiliului de Administraţie au semnalat „grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ Unirea S.A”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, remis joi Agerpres, şeful de la Agricultură a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Administraţie al Casei de Comerţ Unirea, ca urmare a solicitării acestora, în data de 7 noiembrie 2019.

„Domnii Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coşea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ pentru produse agroalimentare UNIREA S.A”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, controlul la această societate nu va influenţa sub nicio formă „determinarea noii conduceri a Ministerului de a face politici publice prin care să consolideze poziţia fermierilor pe lanţul de aprovizionare cu produse agroalimentare româneşti şi sănătoase”.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri la învestirea ministrului Oros, întrebat dacă va susţine proiectul Casei de Comerţ Unirea, că trebuie asigurate condiţii egale de acces la piaţă pentru producătorii autohtoni, însă nu mai este nevoie de refacerea gostaturilor de odinioară.

„Vremea gostaturilor a trecut. Sigur că pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiţii egale de acces la piaţă şi asupra acestui lucru noi am fost susţinătorii unui proiect legislativ care sperăm să fie pus în practica, de altfel este şi unul dintre punctele care există în programul de Guvernare, dar sincer cred că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate. Trebuie reglementări clare de a sigura accesul la piaţă pentru producătorii autohtoni şi dacă aceste reguli sunt respectate nu mai este nevoie să refacem gostaturile de odinioară”, a subliniat premierul.

Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea” a deschis două magazine, unul în Sibiu şi unul în Bucureşti, din lanţul de 60 de magazine cu produse tradiţionale provenite de la micii producători români, propuse a fi deschise în acest sistem.

Casa de Comerţ intenţiona să pună la dispoziţia micilor producători centre de colectare a produselor, inclusiv unele mobile, dar şi o reţea de distribuţie.

Articolul precedentRazii în trafic. Sancțiuni în valoare de aproape 27.000 de lei, aplicate într-o singură zi
Articolul următorPeste 196.000 de sălăjeni sunt așteptați duminică la vot