Minorul de 16 ani reţinut miercuri, 9 ianuarie 2019, bănuit de comiterea mai multor furturi din autoturisme, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. 

Magistraţii Judecătoriei Zalău au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori, potrivit minutei sedinţei de ieri, 10 ianuarie 2019.

Reamintim că, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că, în perioada 4-7 ianuarie 2019, atât pe timp de zi cât şi în timpul nopţii, doi minori, de 14, respectiv 16 ani au sustras din cinci autoturisme bunuri  (un laptop, două telefoane mobile, obiecte de îmbrăcăminte etc.) şi bani (100 de lei şi 400 de euro), cauzând un prejudiciu de 7.450 de lei. La momentul comiterii faptelor, portierele maşinilor erau închise, dar neasigurate. Din totalul prejudiciului cauzat s-a recuperat aproximativ 70 la sută.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, minorul de 16 ani a fost reţinut, miercuri, 9 ianuarie 2019, iar joi, 10 ianuarie 2019, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Faţă de minorul de 14 ani s-a dispus efectuarea de cercetări în stare de libertate.

Articolul precedentCerșetoare din Sălaj, prinse în Satu Mare. Au fost amendate și trimise acasă
Articolul următor”Case, oameni şi poveşti” – arhitectură şi locuire pe Valea Someşului Sălaj. Un volum despre locurile pitorești din județ