Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a găzduit astăzi, 9 octombrie, prima activitate din cadrul proiectului educațional „Orizonturi Științifice”, coordonat de profesorii Mariana Banto și Mirel Matyas.

Potrivit inițiatorilor proiectului, această primă activitate este dedicată împlinirii a 50 de ani de la istorica misiune spațială Apollo 11, care a dus pentru prima dată oameni pe Lună. Programată a se desfășura în Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic (World Space Week – 4-10 octombrie), activitatea a constat într-o inedită expoziție intitulată „Misiunile Apollo în filatelie și cartofilie”.

Au fost prezentate aspecte importante privind cucerirea spațiului cosmic de la lansarea primului satelit artificial al Pământului de către URSS (Sputnik 1) până la încheierea misiunilor Apollo în 1975. Au fost expuse serii de mărci poștale românești, colițe, plicuri și întreguri poștale cu semnături ale astronauților (Ball Pen), cărți poștale cu aspecte din timpul lansării și activității misiunilor Apollo.

sursa API Zalău