Prefectul județului Sălaj, Florin Florian, a depus câte o jerbă de flori la monumentul dedicat eroilor şi delegaţilor locali la întâlnirea la Alba Iulia, din 1918, inaugurat azi, 11 noiembrie 2018, la Bobota şi la bustul lui Corneliu Coposu.

Monumentul a fost realizat de către administraţia locală, sub forma unei plăci comemorative pe care sunt trecute numele localnicilor căzuţi în primul şi al doilea război mondial, alături de numele delegaţilor din Bobota la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, fiind amplasat în curtea Complexului Cultural Şincai-Coposu din localitate, care a fost şi el reamenajat în anul Centenarului.

„Noi, generaţia de după Corneliu Coposu, în conştiinţa noastră, în sufletul nostru, trebuie să reflectăm cu atenţie la vorbele sale ‘Cine uită trecutul, merită să-l repete’. E important să nu ne uităm trecut, e important să învăţăm din el, ce e bun să asimilăm şi să nu repetăm ce e rău”, a declarat prefectul judeţului Sălaj, la festivitatea de inaugurare a monumentului.

De asemenea, Florian a mai menţionat şi câteva repere biografice ale lui Corneliu Coposu, amintind de prietenia sa cu Iuliu Maniu, cei 17 ani de închisoare din perioada comunistă şi activitatea de după 1989. Acesta a reamintit faptul că la data de 11 noiembrie 1995 Corneliu Coposu trecea în nefiinţă, în vreme ce 11 noiembrie 1918 a fost şi data când primul război mondial a luat sfârşit.

Cei prezenţi la eveniment au vizitat mai apoi Complexul Cultural Şincai-Coposu, Florin Florian scriind câteva rânduri în cartea de onoare a muzeului, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

Articolul precedentCaravana ”Tricolorul” a ajuns la Zalău. Tinerii și seniorii liberali au desfășurat un tricolor uriaș în centrul orașului
Articolul următorGospodării cuprinse de flăcări în Șimișna și Crișeni