Echipa Primăriei municipiului Zalău, formată din factori de răspundere din cadrul mai multor departamente și condusă de viceprimarul, Teodor Bălăjel s-a întâlnit, la finalul săptămânii trecute, cu reprezentanții Agenției Regionale de Dezvoltare – Nord Vest. Potrivit municipaltății, pe lângă discuțiile purtate pe marginea fiecărui proiect și analiza stadiului implementării acestora, această întrevedere a avut un caracter instructiv vizând aspecte cu privire la viitoarea alocare financiară 2021 – 2027, în domeniul mobilității și regenerării urbane, eficienței energetice și adaptare la schimbările climatice.

”S-au pus în discuție idei de proiecte cum ar fi o nouă cale de acces spre localitatea Crișeni din strada Tudor Vladimirescu, conexiune cu șoseaua de centură din strada Făgetului – cartier Dealul Morii – strada Industriei, stabilirea  unei legături rutiere între cartierele Meseș și Sărmaș sau lărgirea la două benzi pe sens a bulevardului Mihai Viteazu (de la intersecția cu strada Lupului până la limita UAT Zalău spre Hereclean). Totodată se are în vedere extinderea traseelor transportului public în zona periurbană/ metropolitană, modernizarea alternativei rutiere de vest (strada Maxim Gorki – strada Nicolae Titulescu – strada George Coșbuc – strada Decebal) și infrastructura velo și pietonală pe cursuri de apă (Valea Zalăului, Valea Sărmaș, Valea Meseș)”, se arată într-o informare a municipalității. Primăria municipiului Zalău, având calitatea de beneficiar de finanțare europeană nerambursabilă își propune ca din aceste demersuri să îmbunătățească aspectul și infrastructura orașului pentru decongestionarea traficului.

Articolul precedentDirecția de Statistică: în aprilie, salariul mediu net a ajuns la peste 3.100 de lei. Creșteri salariale în mai multe domenii de activitate
Articolul următorȘimleu Silvaniei: Punctul Mobil al Serviciului de Paşapoarte îşi suspendă activitatea