Primăria Zalău a anunțat, luni, că utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite să iasă pe traseu atunci când condițiile meteo o vor impune și stocul de materiale este asigurat. 

Pe raza orașului ctivitatea de deszăpezire este efectuată de SC Citadin Zalău SRL, firma subordonată municipalității zălăuane .
Astfel, potrivit primăriei, stocul de materiale asigurat în acest an constă în: sare – 120 tone; nisip cu sare – 100 mc; nisip – 600 mc; clorură de magneziu – 4000 kg. Pe măsură ce acest stoc se consumă, va fi completat prin achiziție de cantități noi.
De asemenea, sunt pregătite și vor acționa în această activitate de deszăpezire 20 de utilaje de diferite tipuri: răspânditor de material antiderapant cu lamă, răspânditor de material antiderapant, auto pentru intervenția manuală cu material antiderapant, buldoexcavator, tractor cu lamă, autogreder, încărcător frontal, ATV cu lamă.
„Principalele zone de acționare sunt porțiunile de drum cu declivitate mare (pantă): zona Ortelec, Strada Gheorghe Doja, Strada Kossuth, Strada Voievod Gelu, urcare spre Spitalul Județean de Urgență, Dealul Aghireș și Stâna, urmând zona spitalelor și cartierele”, mai precizează reprezentanții Primăriei Zalău.
Personalul care acționează pentru deszăpezirea municipiului este format din 80 de persoane, care lucrează în 3 schimburi, iar atunci când situația impune numărul lor poate fi dublat sau suplimentat considerabil.
sursa foto: sportulsalajean.ro

Sursa: Realitatea de Salaj