Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, 23 mai, decretul de decorare a artistei Sava Negrean Brudașcu, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
Şeful statului i-a conferit interpretei de muzică populară Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

„În semn de înaltă apreciere a carierei artistice importante dedicate muzicii populare româneşti, a sensibilităţii şi pasiunii interpretării, precum şi pentru dăruirea cu care a promovat valorile folclorice româneşti, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler doamnei Sava Negrean Brudaşcu, artist, interpret de muzică populară”, se precizează în comunicatul de presă.

Sava Negrean Brudașcu este cunoscută interpretă de muzică populară ardelenească. În repertoriu are în special piese din zona Sălajului, fiind născută în satul Buciumi, în anul 1947. Este deosebit apreciată și pentru cântecele patriotice (“Doamne ocrotește-i pe români”, “Noi suntem români” etc.). Un cunoscut cântec al său este “Mă cunosc că-s sălăjancă”. Este căsătorită cu politicianul Dan Brudașcu cu care are o fiică, Eileen Sava, avocat în cadrul Baroului Cluj.

Articolul precedentUnul dintre autorii jafului de la bijuteria din Zalău, plasat în arest la domiciliu
Articolul următorTânăr din Letca, reținut pentru tentativă de viol. Victima, o femeie de 66 de ani, din comună