Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 15. 352, din care 59 de decese. 85 de cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate numai în ultima săptămână, majoritatea fiind în judeţele Prahova, Ilfov şi în Bihor, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat, în intervalul 17 -21 septembrie 2018, în Prahova (61), Ilfov (10) şi Bihor (4). Câte două cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în Buzău, Călăraşi şi Sălaj şi câte un caz în Bucureşti, Dolj, Gorj şi Ialomiţa.

Astfel, în Sălaj, numărul cazurilor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la trei, după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni a fost confirmat primul caz la un copil de şase ani, nevaccinat, din mediul rural. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, în ultimele două cazuri, vârstele pacienţilor sunt de 4 luni, respectiv 17 ani, starea acestora este stabilă, fiind deja externaţi.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Articolul precedentAsociația “Sprijin Independent pentru Spitalul Zalău”, printre premianţii Galei COPAC
Articolul următorInterimat prelungit la conducerea Poliţiei Sălaj