Consiliul Județean Sălaj a identificat o posibilitate de finanțare pentru proiectul “Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Secțíe de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău”. Valoarea estimată a investiţiei este de 30.113.946,47 lei.

Potrivit reprezentanților administrației județene, se va depune o solicitare de finanțare la Comisia Națională de Strategie și Prognoză – Fondul de Dezvoltare și Investiții.
Obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității serviciilor medicale de tratare a patologiei bolilor psihice, furnizate în cadrul Secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Astfel, se are în vedere reabilitarea, modernizarea şi dotarea construcției existente, unde vor fi acordate servicii medicale de specialitate pentru 20 pacienți cronici (10 bărbați + 10 femei).

Lucrările de intervenţie propuse a se executa potrivit Studiului de Fezablitate existent sunt: amenajarea spaţiilor existente (în saloane cu 2 paturi, cabinete medicale şi alte spaţii necesare conform Ordinul MSP 914/2006), reabilitarea acestora şi dotarea lor cu mobilier de specialitate;
Totodată, se intenționează extinderea construcției existente cu un nou corp de clădire, cu regim de înălţime D+P, care va găzdui un număr de 40 de paturi pentru bolnavii acuți adulți (separate pe sexe) și 20 de paturi pentru bolnavii acuţi copii. „Acest corp de clădire va cuprinde toate spaţiile necesare desfăşurării activităţii medicale, va asigura standardele de calitate a serviciilor medicale din cadrul secţiei de Psihiatrie şi va fi dotat conform prevederilor Ordinului 914/2006 pentru aprobarea normelor privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare”, precizează sursa citată.
De asemenea, se va realiza legătura (coridoare) dintre corpul existent și corpul nou pentru asigurarea circuitului funcţional şi flexibil al cadrelor medicale.

 

Articolul precedentControale pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori. Polițiștii au aplicat sute de amenzi
Articolul următorConcursul Național de Proiecte ale Consiliilor Elevilor: Premiul al III-lea, obținut de un elev din Sălaj