Gara din orașul sălăjean Jibou se va reabilita, cel mai probabil, din fonduri guvernamentale. Cel puțin, aceasta ar fi una dintre variante, conform celor declarate azi, 11 mai, la Zalău, de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a efectuat astăzi, 11 mai, o vizită de lucru în judeţul Sălaj, alături de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga.

În cadrul vizitei, oficialii au avut o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor publice din localităţi vizate de proiecte de infrastructură rutieră, au susţinut o conferinţă de presă şi au vizitat gara Jibou, alături de prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian.

Printre altele, în cadrul conferinţei de presă, Răzvan Cuc a adăugat faptul că se are în vedere şi alocarea de fonduri guvernamentale pentru reabilitarea gării din Jibou. „Începând de săptămâna viitoare, cei responsabili au sarcină să efectueze cât mai urgent o expertiză, în funcție de rezultatele pe care le vom avea, ne vom apuca de treabă, pentru că banii există. Chiar dacă va fi vorba de 1 milion de euro, două, trei sau mai multe, acești bani i-am deblocat și gara Jibou a intrat pe o listă de urgențe. Am scos-o de pe lista celor 48 de gări care urmează să intre în reabilitări în viitor și am așezat această investiție pe un loc prioritar, pentru că am considerat că se impune un plan de urgență pentru acest obiectiv și nu se mai poate aștepta pe lista celor 48″, a spus Cuc.

Articolul precedentAstăzi la Centrul de Cultură: spectacol de poezie Lucian Blaga
Articolul următorTrei secțiuni din autostrada Transilvania, scoase la licitație. Ministrul Transporturilor a anunțat, la Zalău, termenul de depunere a ofertelor