Tronsonul II al centurii ocolitoare a municipiului Zalău, proiect finanțat din fonduri europene, este în stadiul de reactualizare a studiului de fezabilitate, întocmire proiect tehnic și detalii de execuție.

Precizările au fost făcute astăzi, 29 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, de către prefectul Florin Florian și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Călin Forț.

Potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj, se estimează că până la finalul acestui an proiectul va fi avizat în cadrul Comitetului Tehnico Economic al Ministerului Transporturilor.  „După aprobare, în termen de maxim 30 de zile se va pregăti documentația pentru achiziția de lucrări, procedura de achiziție având o durată estimată de patru luni”, se precizează în sursa citată.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Călin Forț, a ținut să sublinieze faptul că unul din documentele care au împiedicat până acum realizarea proiectului, avizul de la Ministerul Apărării, a fost obținut, ca urmare a realizării unui studiu balistic, astfel încât nu mai există niciun impediment pentru realizarea șoselei ocolitoare, fără relocarea poligonului militar de la Aghireș.

Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Zalău stagnează din anul 2010, după finalizarea primul tronson, de la intrarea în oraș dinspre Satu Mare până la intrarea în Aghireș, cu o lungime de 9,6 kilometri. De acolo începe tronsonul II, care ar urma să permită devierea traficului greu pe E81. Un impediment a fost poligonul militar din Aghireș, problemă ce pare a se fi rezolvat în urma obținerii avizului de la Ministrul Apărării.

sursa foto – Prefectura Sălaj

Articolul precedentParada de 1 Decembrie, coşmarul şoferilor. La Zalău: restricţii de circulaţie şi trafic blocat
Articolul următorHoția n-are vârstă. Ce a furat o femeie de 63 de ani