Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a primit, în cursul zilei de miercuri, 28 noiembrie, o delegaţie a Primăriei Comunei Mahala (Ucraina), condusă de primarul Elena Nandriş.

Delegaţia a fost prezentă în Sălaj pentru a semna acordul de înfrăţire între comuna Hida şi comuna bucovineană Mahala, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la Hida, începând cu ora 12.00, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

Prefectului județului Sălaj a subliniat faptul că Unirea de la 1 Decembrie 1918 nu ar fi fost posibilă fără alte două evenimente cruciale pentru istoria poporului român: unirea României cu Basarabia, din 27 martie și unirea României cu Bucovina, din 28 noiembrie. „Astăzi, 28 noiembrie 2018, trăim o poveste frumoasă a Centenarului, ca un arc peste timp, prin înfrățirea a două localități: Hida din România și Mahala, astăzi în Ucraina. Până la urmă, cred că e important să reținem un singur lucru: a fi român nu ține de coordonatele geografice ale locului în care te afli. Români sunt toți cei care vorbesc și gândesc românește. Românii sunt acei oameni care poartă în suflet România”, a declarat Florin Florian, miercuri, la Hida, la ceremonia de semnare a acordului de înfrățire între comunele Hida și Mahala (Ucraina).

De altfel, semnarea acordului de către primarul comunei Hida, Dumitru Petruș și primarul comunei Mahala, Elena Nandriș, a avut loc în data de 28 noiembrie pentru a marca astfel împlinirea a 100 de ani de la unirea României cu Bucovina.

Articolul precedentDe 1 Decembrie – târg cu produse tradiţionale pe platoul din centrul oraşului
Articolul următorParada de 1 Decembrie, coşmarul şoferilor. La Zalău: restricţii de circulaţie şi trafic blocat