Un accident grav de circulaţie s-a produs sâmbătă, 9 februarie 2019, pe raza județului, soldat cu rănirea gravă a unei copile de 3 ani.

Evenimentul s-a produs pe Drumul Naţional 1G, în localitatea Baica, la ora 11.45, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. „Un bărbat de 52 de ani, din comuna Letca, în timp ce conducea autoutilitara pe direcția Hida-Racâș, pe o porțiune de drum în aliniament și marcaj longitudinal continuu a acroșat o fetiță de 3 ani, care, fiind nesupravegheată, a traversat drumul public prin loc nepermis. Evenimentul s-a soldat cu rănirea gravă a copilei”, a declarat sursa citată.

Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii sălăjeni atenționeza părinții asupra faptului cei mici sunt foarte impulsivi și orice clipă de neatenție poate duce la un accident. „Cea mai importantă regulă pe care trebuie să o învețe micuțul tău?  Să nu iasă singur din casă și să nu traverseze strada singur. Învață-l să se uite mai întâi în partea stângă, apoi în cea dreaptă atunci când trebuie să traverseze. Este important să cunoască aceste reguli de circulație pentru ca mai târziu să se descurce singur”, recomandă oamenii legii.

Arată-i cum să traverseze corect o stradă fără semafor. Înainte de a traversa, trebuie să privească în stânga şi în dreapta pentru a se asigura că  nu sunt maşini care circulă cu viteză prea mare. Modul în care te comporți ca părinte reprezintă cel mai puternic model, așa că respectă de fiecare dată aceste reguli. Copilul învață cel mai bine de la proprii părinți.

Este foarte important ca micuții să se familiarizeze cât mai devreme cu cele mai importante semne de circulație. Când ești la volan încearcă să îl înveți importanța culorilor de la semafor și a trecerii de pietoni. „Explică-i că la culoarea “roşu” sau “galben” trebuie să stea pe loc, iar la “verde” să traverseze. De fiecare dată când vezi semne precum “Trecere de pietoni”, “Stație de autobuz”, “Atenție copii” sau “Atenție bicicliști” încetinește și explică-i cât de important este să respecte regulile asociate cu siguranța rutieră”,mai spune sursa citată.

Articolul precedentPe scena Casei de Cutură a Sindicatelor – comedie romantică ”Iubire veche”
Articolul următorLa Şimleu: restanţieri cu duiumul la plata impozitelor. Cea mai mare datorie, peste 82.800 de lei