Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), prin intermediul Serviciului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sălaj, promovează oferta unui angajator din Danemarca – 200 de locuri de muncă. Potrivit AJOFM locurile de muncă sunt: 100 în Danemarca și 100 în Portugalia pentru munca sezonieră – cules de mazăre, campania 2019. Potrivit ofertei de muncă, se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători”, se arată în informarea AJOFM Sălaj. Durata contractului pentru cele 100 de locuri de muncă în Danemarca este în perioada iunie-octombrie 2019, program de lucru 30-40 de ore; şase zile săptămânal. Cazarea se face în rulote, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.Plata se va realiza în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5 la sută alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Mai multe informații despre impozite: http://www.skat.dk.
De asemenea, durata contractului pentru cele 100 de locuri de muncă în Portugalia este în perioada martie-iunie 2019, program de lucru 30-40 de ore, şase zile pe săptămână. Cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator. Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.
Candidaţii care vor să aplice pentru aceste oferte de muncă trebuie îndeplinească următoarele cerinţe: vârstă minimă – 18 ani; cunoştinţe de limba engleză – nivel minim, dar nu este obligatoriu; muncă fizică grea, indiferent de climă. Candidații trebuie să trimită un CV model Europass, în limba română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: [email protected] Preselecția CV-urilor aplicanților se va face de către angajator, apoi se va proceda la invitarea la selecție a persoanelor, în timp util, de către consilierii EURES. Detalii referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com. Selecţia va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie la Slatina, iar termenul limită de trimitere a CV-ului este 10 decembrie 2018.

Articolul precedentTudor Gheorghe concertează la Zalău: ”Tot ce-i românesc nu piere”
Articolul următorSute de copii din Sălaj vor primi „prima carte”