Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a găzduit, în cursul zilei de azi, 14 noiembrie, conferința de valorizare Erasmus+ VET.

Agenda întâlnirii a cuprins informații legate de proiectele VET din județul Sălaj, noutăți pentru acest domeniu în 2019, exemple de bune practici, ateliere de lucru pentru mobilități, parteneriate și consorții VET, potrivit reprezentanților instituției.
În deschiderea evenimentului,  au luat cuvântul reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj: Dari Toma, inspector școlar general adjunct, Gozman Daniela Flavia, inspector pentru învățământul profesional și tehnic și Pop Natalia Aida, inspector pentru proiecte educaționale.
Cele șase exemple de bune practici au fost prezentate de elevi și coordonatorii de proiecte.
Participanții au apreciat schimbul util de experiență europeană, posibilitatea de valorizare a rezultatelor învățării, precum și oportunitățile pentru viitoare proiecte Erasmus+ VET de succes.

O soluţie ‒ parţială, dar eficientă a situaţiei dificile cu care se confruntă de ani buni piaţa locală a muncii o reprezintă proiectele în domeniul formării profesionale (VET) derulate prin intermediul programului Erasmus+, gestionat în România de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Programul Erasmus+ al Uniunii Europene oferă elevilor români din învăţământul vocaţional (şcoli profesionale, licee şi şcoli postliceale), precum şi ucenicilor posibilitatea de a se forma profesional şi de a dobândi experienţă la locul de muncă prin intermediul plasamentelor de formare în străinătate.

Erasmus+ se adresează însă nu doar elevilor, ci şi cadrelor didactice din domeniul educaţiei profesionale, cărora le oferă oportunitatea de a învăţa noi metode de predare şi formare în străinătate, precum şi posibilitatea de a dezvolta relații cu alte instituţii de învăţământ şi de formare profesională.

Articolul precedentAngajatorii din judeţ caută mână de lucru. Peste 110 oferte de muncă
Articolul următorBărbat de 77 de ani, găsit mort de pompieri în propria casă