“Ora să ȘTIM” , un nou proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între trei şi zece ani, se va derula și în Sălaj, județul nostru fiind pe lista celor 12 selectate din România.

Proiectul „STEM Volunteer Readers- Ora să ȘTIM” a fost derulat în Germania cu un mare succes încă de la lansarea sa din 2015 și se bazează pe studii științifice care arată că, în special la vârsta școlii primare, abordarea subiectelor și întrebărilor legate de știință, tehnologie, informatică şi matematică (ŞTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă și a formării abilităților lor de lectură.

În primă etapă a proiectului “Ora să ȘTIM”, formatorii asociaţi Fundației Progress vor instrui 130 de bibliotecari din România după un curs de bază ce va fi găzduit de Biblioteca Naţională a României. Aceştia vor preda modalități de asociere a cărților de copii cu tematica ŞTIM adecvată vârstei şi vor fi urmate de activități practice.

Următorul pas va fi ca bibliotecarii să citească săptămânal copiilor cu vârste cuprinse între trei şi zece ani, din cărţile cu tematică ŞTIM.

Activităţile vor genera un interes deosebit față de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice și să descrie fenomenele cercetate și să-și exprime gândurile și ideile, anunță organizatorii.

Proiectul “Ora să ȘTIM” se va desfășura în 12 județe din România – Argeș, Bihor, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Neamț, Sălaj, Vâlcea și Vrancea – și, inițial, se va derula până în iunie 2019.

Articolul precedentEpopeea lemnului de foc în Sălaj. Prinși de jandarmi, în timp ce tăiau ilegal lemne dintr-o pădure
Articolul următorAlcool la volan: Peste 100 de infracţiuni, constatate de poliţiştii sălăjeni