Palatul Administrativ din Zalău va fi transformat în prima clădire publică inteligentă din Sălaj. Valoarea totală a proiectului este de peste 24 milioane de lei, beneficiari ai acestuia fiind cei 186 de angajaţi ai instituţiilor care îşi desfăşoară activitatea în Palatul Administrativ Zalău, precum şi cetăţenii şi persoanele juridice, beneficiari ai serviciilor publice ale instituţiilor ocupante. 

Proiectul a fost prezentat astăzi, în cadrul conferinţei de presă de lansare, ce a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului, în prezenţa prefectului Florin Florian, a subprefectului Vegh Alexandru, a managerului de proiect – Mircea Ciocian şi a coordonatorului Programe cu rol de Ofiţer de Monitorizare a ADR Nord Vest pentru Sălaj – Ovidiu Ghiurco.

„Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi Instituţia Prefectului – Judeţul Sălaj, în calitate de Beneficiar, au semnat în octombrie 2018 contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ Zalău”, a precizat prefectul județului, Florin Florian. 

Mircea Ciocian a menţionat, la rândul său, că obiectivul general al proiectului constă în transformarea Palatului Administrativ – Zalău dintr-o clădire clasică, depăşită moral, într-o clădire modernă, prin lucrări de eficientizare energetică.

Prima clădire inteligentă din Sălaj

Prin implementarea proiectului se realizează: anveloparea clădirii, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, înlocuirea corpurilor de încălzire cu ventilo-convectoare, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea şi modernizarea instalaţiei de iluminat, instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mişcare şi a unui sistem de management energetic integrat (BMS), având ca rezultat reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră şi folosirea în proporţie de peste 15 la sută a energiei obţinute din surse regenerabile.

Palatul Administrativ din Zalău va deveni, astfel, prima clădire publică inteligentă din Sălaj, cu corpuri de încălzire cu ventilo-convectoare, furnizarea apei calde cu ajutorul panourilor solare, corpuri de iluminat de tip led cu senzori de mişcare şi prezenţă, staţie de alimentare autoturisme electrice şi posibilitatea setării unui microclimat propriu pentru fiecare încăpere în parte.

Contribuție proprie – 15 la sută

Valoarea totală a proiectului este de 24.263.129,68 lei (inclusiv TVA), din care 3.254.372,87 lei contribuţie proprie (15 la sută), 18.441.446,29 lei finanţare totală nerambursabilă şi 2.567.310,52 lei finanţare neeligibilă.

Beneficiari ai proiectului sunt cei 186 de angajaţi ai instituţiilor care îşi desfăşoară activitatea în Palatul Administrativ Zalău, precum şi cetăţenii şi persoanele juridice, beneficiari ai serviciilor publice ale instituţiilor ocupante. Perioada de implementare a proiectului este noiembrie 2018 – noiembrie 2022.

 

Articolul precedentServiciul de Pașapoarte din Sălaj se mută. Unde va fi noul sediu
Articolul următorNoi percheziții în cazul jafului de la bijuteria din Zalău