Reprezentanții Consiliului Județean Sălaj au anunțat că a fost finalizat studiul de fezabilitate a proiectului de amenajare a parcării și spațiului de agrement din zona Spitalului Județean de Urgență Zalău. Acesta urmează să fie supus votului consilierilor județeni.

Potrivit proiectului, din suprafață totală a terenului, de peste 3260 mp, peste 1900 mp va fi destinată parcării, 81 de locuri de parcare amenajate, (cu 11 mai mult decât cele estimate și incluzându-le pe cele destinate persoanelor cu dizabilități și cele pentru mama și copilul) rampa de acces, drum.

O altă suprafață a terenului destinat investiției se referă la amenajările exterioare urbanistice și se întinde pe mai bine de 954 mp. Aceasta cuprinde un spațiu verde și ambiental (echipat cu bănci, coșuri de gunoi, pergola din lemn etc.) și de agrement echipat cu echipamente pentru fitness incluzându-le și pe cele destinate persoanelor cu dizabilități : ex. ansamblu de scară orizontală, șpaliere, bare paralele, echipament fitness combinat bicicletă și bancă abdomene pentru antrenamente tip cardio, presă pentru picioare, echipamente pentru întărirea tricepșilor, pieptului și mușchilor umerilor, adaptate persoanelor cu dizabilități etc. Celelalte lucrări de bază ale investiției se referă la dotarea amplasamentului cu sistem de supraveghere video dar și la devierea și/sau protejarea rețelelor subterane și supraterane de utilități, existente pe amplasament.

De asemenea, se are în vedere și reglementarea și monitorizarea accesului în parcare, aceasta fiind destinată pacienților Spitalului județean și aparținătorilor acestora, într-un sistem cu plată, cu primele 200 de minute gratuite (peste 3 ore), o propunere care să încadreze astfel, într-o medie, timpul necesar/pacient în raport cu serviciile Spitalului Județean de care acesta are nevoie, dar și fluidizarea parcării și a unui acces cât mai facil al acesteia. „Calendarul investiției se referă în continuare la derularea celei de-a doua etape de realizare a documentației tehnice – obținerea autorizației de construire și Proiectul Tehnic, pe baza indicatorilor tehnico-economici rezultați în urma realizării studiului de fezabilitate și amintiți mai sus, care vor fi supuși votului Consiliului Județean în viitoarea ședință ordinară a acestuia, la începutul anului 2020 putând demara procedura de achiziție pentru desemnarea constructorului”, au precizat reprezentanții administrației județene.

Durata preconizată pentru realizarea investiței este de 12 luni, valoarea acesteia, conform studiului de fezabilitate, depășind 7.642.000 lei, asigurarea finanțării acesteia fiind din bugetul județului. “Fără nicio îndoială, investiția e obligatorie pentru ceea ce înseamnă optimizarea accesului pacienților și aparținătorilor acestora la o infrastructură de suport atunci când sunt nevoiți să apeleze la serviciile Spitalului Județean. Să nu uităm că, unitatea spitalicească a fost construită acum peste 30 de ani, la acea dată estimându-se un anumit grad necesar de acoperire cu infrastructura suport, respectiv locuri de parcare. Noi încercăm să ne adaptăm cât mai rapid realităților și să avansăm cât mai rapid cu putință cu acest proiect al noii parcări și al spațiului verde și de agrement– atât din punct de vedere tehnic cât și financiar. Dacă vom menține același ritm ca până acum, finalul anului viitor ar putea coincide cu finalul investiției. Până atunci, avansăm în direcția angajamentelor afirmate și ne-ar bucura și propuneri ale viitorilor beneficiari ai investiției cu privire la reglementarea și monitorizarea accesului în parcare, pornind de la ceea ce noi luăm în discuție la acest moment – un sistem cu plată, cu primele 200 de minute gratuite”, a declarat Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj.

 

Articolul precedentVideo Ministrul Muncii a discutat cu reprezentanții Casei de Pensii și ai Poștei: Pensiile nu întârzie la plată. Să nu mai facă politică
Articolul următorAmenzi usturătoare pentru angajatorii care nu anunță locurile de muncă vacante