Documentația tehnică de proiectare a lucrărilor de amenajare a parcării și spațiului de agrement, o investiție a Consiliului Județean, propusă a se realiza în zona Spitalului Județean de Urgență Zalău va fi întocmită pe parcursul următoarelor 4 luni.

Semnarea contractului aferent serviciilor de proiectare va avea loc în 9 septembrie, valoarea acestuia fiind de aproape 149.000 de lei. 

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Sălaj, documentația tehnică va lua în considerare o serie de lucrări principale propuse, precum și elementele de specificitate date de configurația terenului pe care este propusă realizarea acesteia.

„Astfel, la începutul anului 2020, va fi disponibilă soluția tehnică pentru realizarea unei parcări semiîngropate (numărul exact al locurilor acesteia îl vor detemina ridicările topografice care se vor realiza în acest interval de 4 luni dedicat serviciilor de proiectare, fiind estimate în acest moment aproximativ 70 de locuri de parcare) cu infrastructura, suprastructura și delimitările platformei folosite pentru parcare aferente, trotuare și alei, sistem de afișare a capacității parcării și locurilor de parcare libere, marcaje rutiere (inclusiv numerotarea locurilor de parcare), sistem de supraveghere video, precum și instalațiile pentru colectarea apelor pluviale și iluminat public”, a explicat sursa citată.

Pe de altă parte, se va lua în considerare și amenajarea exterioară a unui spațiu verde și de agrement care va încadra această parcare semiîngropată și care va menține pe cât posibil zona verde existentă dar și crearea altor spații verzi, care vor fi echipate cu mobilier specific parcurilor (bănci, jardiniere, coșuri de gunoi, lampadare etc.), dar și cu echipamente fitness de exterior. „Odată încheiată această etapă de realizare a documentației tehnice vor putea demara procedurile de achiziție publică pentru desemnarea constructorului investiției. Valoarea serviciilor de realizare a documentației tehnice – proiectare este de aproape 149.000 lei, finanțarea fiind asigurată de la bugetul județului”, au mai precizat reprezentanții administrației județene.

Articolul precedentAtenție, șoferi! La Zalău, restricții de circulație
Articolul următorÎncepe un nou an şcolar. Cu ce recomandări vin poliţiştii sălăjeni