Principalii indicatori tehnico-economici pentru investiţia ce vizează amenajarea parcării şi a spaţiului de agrement în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au fost aprobați de consilierii județeni în cadrul ședinței de astăzi, 29 noiembrie. 

Potrivit proiectului, din suprafață totală a terenului, de peste 3260 mp, peste 1900 mp va fi destinată parcării, 81 de locuri de parcare amenajate, (cu 11 mai mult decât cele estimate și incluzându-le pe cele destinate persoanelor cu dizabilități și cele pentru mama și copilul) rampa de acces, drum. În cadrul ședinței de astăzi, președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, a ținut să precizeze că proiectul a fost conceput pentru a permite și o eventuală etajare a parcării, valoarea acesteia fiind estimată la 300.000 de euro. 

O altă suprafață a terenului destinat investiției se referă la amenajările exterioare urbanistice și se întinde pe mai bine de 954 mp. Aceasta cuprinde un spațiu verde și ambiental (echipat cu bănci, coșuri de gunoi, pergola din lemn etc.) și de agrement echipat cu echipamente pentru fitness incluzându-le și pe cele destinate persoanelor cu dizabilități : ex. ansamblu de scară orizontală, șpaliere, bare paralele, echipament fitness combinat bicicletă și bancă abdomene pentru antrenamente tip cardio, presă pentru picioare, echipamente pentru întărirea tricepșilor, pieptului și mușchilor umerilor, adaptate persoanelor cu dizabilități etc. Celelalte lucrări de bază ale investiției se referă la dotarea amplasamentului cu sistem de supraveghere video dar și la devierea și/sau protejarea rețelelor subterane și supraterane de utilități, existente pe amplasament.

Durata preconizată pentru realizarea investiței este de 12 luni, valoarea acesteia, conform studiului de fezabilitate, depășind 7.642.000 lei, asigurarea finanțării acesteia fiind din bugetul județului.

Articolul precedentREGLEMENTĂRI: Polițistul este îndreptățit să utilizeze cătușe sau alte mijloace de imobilizare în scopul împiedicării sau neutralizării acțiunilor violente
Articolul următorANAF anunță facilități fiscale pentru contribuabili! Vezi care sunt condițiile pentru a putea beneficia de ele