Polițiștii din Ileanda au identificat miercuri şase persoane, din judeţele Sălaj şi Vaslui, bănuite de comiterea unor furturi. Prejudiciul în valoare de 9200 de lei a fost recuperat în proporţie de peste 80 %.

 

 

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda au desfăşurat miercuri o acţiune în comunele Şimişna şi Ileanda, pentru identificarea persoanlor bănuite de comiterea unor infracţiuni, dar şi pentru recuperarea prejudiicilor cauzate în faptele penale instrumentate.

Potrivit IPJ Sălaj, un adolescent de 17 ani şi un tânăr de 24 de ani, ambii din comuna Şimişna, bănuiţi că ar fi sustras, în noaptea de 17 spre 18 iulie 2021, dintr-un autoturism care se afla parcat în localitate mai multe bunuri (patru polizoare electrice, patru bordmaşini etc.), au fost identificaţi de poliţişti.

Prejudiciul în valoare de 5.000 de lei a fost recuperat.

În aceeaşi zi, poliţiştii au identificat doi bărbaţi, de 24, respectiv 37 de ani, ambii din judeţul Vaslui, bănuiţi că ar fi sustras plăcuţele de înmatriculare de pe un autoturism care se afla parcat în faţa unei societăţi comerciale din Ileanda. Fapta a fost comisă în noaptea de 21 spre 22 octombrie 2021.

Prejudiciul cauzat a fost de 200 de lei, a fost recuperat.

Alte două persoane, de 17, respectiv 23 de ani, din comuna Şimişna, bănuite că ar fi pătruns în perioada 17-23 noiembrie 2021 într-o locuinţă din comună au fost prinse de poliţişti.

Din cercetări a reieşit că acestea ar fi sustras 50 de litri de băuturi alcoolice, obiecte de îmbrăcăminte, două covoare etc., cauzând un prejudiciu de 4.000 de lei.

Din prejudiciul creat s-a recuperat 50%.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, pentru furt calificat, dar şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Sursa: Realitatea de Salaj