Pensiile vor porni către beneficiari abia începând cu data de 10 ianuarie. În prima lună a anului distribuirea pensiilor se decalează pentru că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române începând cu 7 ianuarie, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an.

Reprezentanții Poștei Române precizează că, într-o lună obişnuită, prima parte a banilor de pensii vine cu 3 zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate.

„Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile”, explică Poșta, într-un comunicat de presă.

Directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu a explicat că situația din această lună este una specială, ca urmare a închiderii de an din instituțiile Statului. 

„În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile Statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade. Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”, a declarat Horia Grigorescu, citat de Realitatea.NET.

Sursa: Realitatea.NET

Articolul precedentPolițiștii sălăjeni se perfecționează în tehnici de autoapărare
Articolul următorAPIA: Fermierii pot depune până la 31 ianuarie cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru motorină