O nouă intervenție a pompierilor, pentru înlăturarea țurțurilor de pe un imobil din municipiul Zalău, a avut loc în seara zilei de 19 decembrie, în jurul orei 18, pe strada Crișan. Pompierii detașamentului Zalău au intervenit cu o autospecială – descarcerare grea și cu autoscară și au înlăturat țurțurii – un pericol pentru trecătorii din zonă. Pe această cale, reprezentanții ISU Sălaj reamintesc cetățenilor că un pericol major, în această perioadă, este reprezentat de ţurțurii formați de la nivelul acoperișurilor, copertinelor. Aceștia pot răni, în cădere, persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehiculele parcate.
Pentru evitarea producerii unor tragedii, cetăţenii, respectiv proprietarii sau asociațiile de locatari, au obligația de a îngriji şi curăţa clădirile şi faţadele acestora, pompierii acţionând numai dacă arhitectura imobilelor nu permite îndepărtarea ţurţurilor de către cetăţeni.
Recomandările pentru proprietarii de locuinţe şi asociaţiile de proprietari sunt: curăţarea, de către proprietari sau asociaţiile de proprietari, a acoperişurilor clădirilor, în limita posibilităţilor şi marcarea zonelor unde există riscul căderii de ţurţuri sau zăpadă; atenţionarea cetăţenilor care doresc să parcheze maşinile în apropierea blocurilor, pentru prevenirea rănirii acestora sau avarierii autovehiculelor, în cazul căderii de ţurţuri sau zăpada de pe acoperiş; curăţarea trotuarelor şi străzilor din apropierea blocurilor, astfel încât trecătorii să nu fie nevoiţi să meargă pe lângă imobile şi să fie surprinşi de eventualele căderi ale țurțurilor sau blocurilor de zăpadă dislocate de pe acoperişuri.

Articolul precedentInspectoratul de Poliție Județean Sălaj are șef nou
Articolul următorSe fac angajări. Muncitorii necalificați, cei mai căutați pe piața muncii din județ