Tinerii, cu vârste între 18-25 ani, din județul Sălaj, care provin din medii defavorizate, au posibilitatea să urmeze gratuit cursurile școlii de șoferi. Cei interesați mai au la dispoziție doar această săptămână să se înscrie.

Oportunitatea este oferită de Fundația Pentru Comunitate, care, din fonduri puse la dispoziție de MOL România, acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri din medii defavorizate, cărora existența permisului de conducere este un avantaj sau o condiție la angajare, ori în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu -categoriile B, C, D, tractoare agricole și forestiere, tramvai, troleibuz.

Potrivit reprezentanților Fundației, se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârste între 18-25 ani, care:

  • Sunt la începutul carierei profesionale;
  • Doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere;
  • Au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea și/sau extinderea atribuțiilor de serviciu;
  • Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie;
  • Din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

Sălaj: Doar cinci tineri s-au înscris la edițiile anterioare

În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 51 de tineri au obținut permis de conducere, și alți 38 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

Potrivit reprezentanților Fundației, la edițiile anterioare (2015-2017), din județul Sălaj s-au înscris cinci tineri, din care doi au obținut finanțare. Amândoi au terminat cursurile școlii de șoferi, au luat cu succes examenul la sală, însă nu au reușit să obțină calificativul „admis” la proba practică. La ediția actuală (2018), din județul Sălaj nu s-a înscris încă niciun tânăr.

Înscrierile se fac până în 25 ianuarie 2019. Detalii și formular de înscriere: AICI 

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România.

Articolul precedentSute de urgențe la… Urgență
Articolul următorPrimăria Zalău caută secretar. Postul, scos la concurs de ANFP