Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj s-a întrunit, în cursul zilei de ieri, 15 ianuarie, sub conducerea prefectului județului Sălaj, Țurcaș Virgil, ca urmare a confirmării de către IDSA București a mai multor focare de PPA, în fondul de vânătoare F31 Lapiș. În acest sens, a fost aprobat un plan de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane la mistreț, la nivelul fondurilor de vânătoare din judetul Sălaj, au anunțat reprezentanții Prefecturii Sălaj.

„S-a stabilit zona infectată în conformitate cu Art 16. din Directiva CE 60/2002 și Ord. ANSVSA 185/2018 (8 km de la locul în care s-au găsit mistreții pozitivi) pe următoarele fonduri de vânătoare: Carastelec, Măgura, Lapiș, Chieșd, Panic, Plopiș, Huseni și Șamșud, cu localitățile aferente. S-a stabilit și zona de control temporar, pe Fondurile de Vânătoare (parțial): Huseni, Panic, Zalău, Cehu Silvaniei, Crasna, Chieșd, Șamșud și Tusa”, se precizează în informarea instituției.

Tot în cadrul ședinței de ieri s-au făcut unele precizări, cu referire la Legea Nr. 242 din 20 decembrie 2019, privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016, privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman (ecarisarea teritoriului). De asemenea, s-a prezentat o informare privind focarul de gripă aviară din județul Maramureș și s-au discutat unele măsuri preventive.

Potrivit sursei citate, DSVSA Sălaj a relizat controale la depozitele de produse alimentare pe raza județului Sălaj pentru a depista comercializarea produselor provenite din focar, atât cel din județul Maramureș, cât și a produselor provenite din Polonia sau Ungaria, unde în prezent se află focare de gripă aviară în evoluție. În urma verificărilor, s-a concluzionat faptul că nu au fost identificate produse provenite din aceste focare.

 

Articolul precedentHC Zalău învinsă la trei goluri diferență la Brăila
Articolul următorSimulările pentru clasa a VII-a și a XI-a vor fi organizate la nivel județean, cu subiect unic