11 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână,în județul Sălaj. Potrivit ultimelor date publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT),în intervalul 04.03 – 08.03.2019 au fost raportate încă 111 cazuri nou confirmate în 20 de judete și municipiul București. 

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până azi, 8 martie, a fost de 16.092, din care 62 de decese. ”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni”, se precizează în raport.

Astfel, ultimele 111 cazuri confirmate au fost înregistrate în: Iași -17, Bihor -16, Prahova -14, Sălaj – 11, Teleorman -10, Neamț -7, municipiul Bucureşti, Mehedinți, Suceava – câte 5, Buzău și Maramureș – câte 4, Bacău, Călărași și Dolj – câte 2, Alba, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Timiș și Vrancea – câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Articolul precedentLa Casa de Cultură a Sindicatelor : ”Old love” – comedie romantică
Articolul următorSălajul rămâne pe lista focarelor de pestă porcină