Peste 100 de persoane cu alcoolemie peste limita legală au fost depistate în trafic, de la începutul acestui an, de poliţişti sălăjeni. 

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, polițiștii rutieri desfășoară permanent activități, pe toate drumurile publice, pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier. Astfel, pe această linie, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie, polițiștii rutieri au desfășurat 50 de acțiuni preventive.

În urma acțiunilor au fost constatate 111 infracțiuni, din care 104 au fost de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane care aveau alcoolemie peste limita legală şi şapte infracțiuni au fost de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, în perioada de menționată, oamenii legii au aplicat şi 118 sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. „Fiţi responsabili în trafic! Alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor”, recomandă IPJ Sălaj.

Articolul precedentAccident grav în municipiul Zalău
Articolul următorAtenţie la arderea vegetaţiei uscate! Şase incendii în câteva ore