În ultimle 4 zile, polițiștii Biroului Silvic Sălaj au efectuat controale privind modul de exploatare și transport a materialului lemnos rezultat în urma defrișărilor de pe traseul Autostrăzii Transilvania, constatând mai multe nereguli. 

 

Polițiștii Biroului Silvic au continuat activitățile de verificare a respectării normelor privind exploatarea, depozitarea și expedierea materialului lemnos de pe întinderea județului Sălaj.

Astfel, la data de 12 septembrie, polițiștii au identificat un transport multiplu de material lemnos, efectuat în baza  aceluiași aviz de însoțire.

Ulterior, au efectuat mai multe verificări privind proveniența materialului lemnos, costatând că acesta provenea dintr-o partidă constituită pe traseul Autostrăzii Trasnsilvania, tronsonul Nădășelu – Zimbor – Poarta Sălajului.

Polițiștii s-au deplasat în platforma primară unde au inventariat materialul lemnos existent, constatând neconcordanțe între stocul scriptic și cel faptic. Totodată, polițiștii au efectuat și alte verificări cu privire la materialul lemnos expediat din zona respectivă.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.000 de lei. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea valorică a cantității de peste 45 de metri cubi de material lemnos.

 

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentKlaus Iohannis, vizită în SUA – Agresiunea Rusiei în Ucraina, securitatea energetică și alimentară, teme principale de analiză
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET