La finalul lunii octombrie efectivul de salariați din județul Sălaj a ajuns la 51.561 de persoane, în creștere cu peste 2.570 de persoane comparativ cu aceeași lună a anului trecut (5,3 la sută). Potrivit Direcției Județene de Statistică Sălaj, din totalul de salariați, peste 55 la sută, respectiv 28.461 de persoane muncesc în servicii, 21.433 de salariați – 41,6 la sută în industrie și construcții și 1.667 de salariați (3,2 la sută) – în agricultură, silvicultură și pescuit. Conform sursei menționate, în luna octombrie a anului în curs, câștigul salarial mediu nominal brut, la nivel de județ, a fost de 4.130 de lei/ persoană, mai mic cu 8.9 la sută față de câștigul salarial mediu nominal brut pe economie. În luna octombrie, câștigul salarial mediu nominal brut a crescut cu 5,7 la sută față de luna precedentă. Câștiguri salariale medii nominale brute, peste media județului, au realizat salariații din servicii – 4.156 de lei/ persoană și salariații din industrie și construcții 4.143 de lei/ persoană. De asemenea, sub media județului, cele mai mici câștiguri au realizat salariații din agricultură, silvicultură și pescuit -3.351 de lei/ persoană.
Potrivit Direcției Județene de Statistică Sălaj, câștigul salarial mediu nominal net, în județ, în luna octombrie, a fost de 2.504 lei/ persoană, mai mic cu 7,9 la sută față de câștigul salarial mediu nominal net pe economie. Câștigul salarial mediu nominal net în luna octombrie a anului în curs a crescut cu 5,6 la sută comparativ cu luna anterioară și cu 22,1 la sută față de luna octombrie a anului 2017. Pe principalele ramuri, câștigul salarial mediu nominal net a fost de 2.525 lei/ persoană în industrie și construcții și de 2.509 de lei/ persoană în servicii (peste media județului), 2.074 de lei/ persoană în agricultură, silvicultură și pescuit (sub media înregistrată pe total județ).

Articolul precedentAutoturism mistuit de flăcări. Focul a fost pus intenţionat de o mână criminală
Articolul următorProgram special de relaţii cu publicul la ”Stare Civilă”. Şeful serviciului, la dispoziţie pentru urgenţe