Polițiștii zălăuani au organizat astăzi, 9 octombrie, între orele 11-12, în centrul municipiului, o acțiune pe linie rutieră privind nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni. Trei pietoni s-au ales cu amenzi pentru că au traversat prin loc nepermis.

Din postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea mai gravă postură, cea de victimă, polițiștii sălăjeni au ținut să reamintească faptul că traversarea trebuie făcută doar prin locurile special amenajate. Totodată, pietonii sunt sfătuiți să se asigure înainte de a traversa, să respecte culorile semaforului, să nu vorbească la telefonul mobil atunci când traversează, să nu se oprească și să nu alerge pe stradă. „Nu uitați, totodată, faptul că, comportamentul dumneavoastră în calitate pieton poate avea urmări și asupra celorlalți participanți la trafic”, recomandă oamenii legii.

De la începutul acestui an, doar în Zalău, au avut loc 10 accidente rutiere din vina pietonilor, evenimente rutiere soldate cu cinci răniți grav, patru răniți ușor și o persoană decedată.