Angajata Serviciului Fiscal Șimleu Silvaniei, reținută în seara zilei de miercuri, 22 ianuarie, sub acuzația de abuz în serviciu, a fost plasată în arest la domiciliu. Măsura a fost dispusă în cursul zilei de astăzi, 23 ianuarie, de magistrații Tribunalului Sălaj. 

Reamintim că femeia a fost reținută ieri pentru 24 de ore după ce și-a însușit, pe parcursul unui an, bani ce proveneau din taxa de poluare, sume ce trebuiau virate în conturile unor persoane fizice cărora statul era obligat să le restituie aceste sume.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj: “S-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspecta I. D., referent în cadrul Serviciului Fiscal Orăşenesc Şimleu Silvaniei din cadrul ANAF, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu  asimilat infracţiunilor de corupţie.

Mai exact, procurorii sălăjeni susțin că, în perioada aprilie 2018 – august 2019, prin încălcarea dispoziţiilor legale cuprinse în OUG 52/2017 care reglementează procedura restituirii sumelor reprezentând taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxă de poluare autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, suspecta a procedat la virarea în contul bancar personal şi în contul bancar aparţinând unor membri ai familiei, a sumelor de bani ce trebuiau restituite persoanelor îndreptăţite, reprezentând taxele mai sus menţionate sau dobânzile aferente acestora, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 129.452 de lei şi totodată obţinând pentru sine şi membrii familiei un folos necuvenit în acelaşi cuantum.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. Precizăm că efectuarea în continuare a urmării penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatorului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai adăugat reprezentanții Parchetului.

Articolul precedentS-au semnat contractele pentru amenajarea spațiilor verzi
Articolul următorActivitatea industrială din România s-a redus semnificativ