Plimbările cu rolele se pot transforma în adevărate tragedii, dacă nu sunt respectate regulile de circulație. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii sălăjeni recomandă iubitorilor de role să nu se deplaseze cu acestea pe partea carosabilă a drumurilor publice.

Potrivit recomandărilor reprezentanților IPJ Sălaj, rolele pot fi folosite doar în zonele special amenajate, pentru a conferi siguranţă. Din fericire, pe raza judeţului Sălaj, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2018, nu au fost înregistrate evenimente rutiere în care să fie implicaţi astfel de participanţi la trafic.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele care se deplasează pe astfel de dispozitive sunt considerate pietoni şi au obligaţia de a se deplasa numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, deplasarea se face pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, persoanele sunt obligate să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.

Articolul precedentAccident cu o victimă încarcerată între localitățile Meseșenii de Jos și Aghireș
Articolul următorPremergător Zilei Naţionale: ”Fiii satului Sălăjeni” creează conturul hărţii României Mari prin plantarea a 100 de arbori