Sălăjenii sunt așteptați cu propuneri pentru o reformă în toate domeniile de activitate, grație programului ”PLUS ACUM”. Lansat în dezbatere publică în cursul acestei luni de către Dacian Cioloş – preşedintele Partidului Libertate Unitate Solidaritate (PLUS), programul se adresează tuturor românilor care pot contribui cu idei şi soluţii pentru o guvernare participativă. Potrivit reprezentanţilor PLUS Sălaj, programul conține un set de măsuri urgente ce trebuie implementate imediat ce formațiunea politică va ajunge la guvernare fiind structurat pe domenii. Măsurile propuse vor fi dezbătute, alături de USR, astfel încât la final să rezulte un program politic comun al celor două partide. Domeniile care cer măsuri urgente sunt: reforma constituțională, justiția independentă și statul de drept, educația, sănătate, social, cultura, mediu și resurse naturale, economie și antreprenoriat, energie, agricultură și dezvoltare rurală, amenajare și planificare teritorială, infrastructură, urbanism și construcții, turism, politică fiscal-bugetară, digitalizare, politică externă, politică europeană. ”PLUS ACUM” reprezintă punctul de plecare în pregătirea unei guvernări participative pentru perioada 2021 – 2024, cuprinde parte din prioritățile identificate până în prezent de PLUS și câteva exemple de posibile direcții de acțiune și măsuri pentru perioada de guvernare 2021-2024. Documentul are la bază rezultatele preliminare ale muncii specialiștilor reuniți în grupuri de lucru sub umbrela Comisiei Naționale de Politici și Programe (CNPP) a PLUS. CNPP are în vedere în activitatea sa rezultatele ”Platformei România 100” și Moțiunea Programatică a președintelui PLUS, Dacian Cioloș, ”Proiectul meu este România”.

Depolitizarea, educația, digitalizarea, antreprenoriatul sunt constante care ”infuzează” toate domeniile. Cetățenia activă și responsabilă, calitatea vieții se află în centrul viziunii și a măsurilor propuse. Domeniile sunt abordate transversal, măsurile și soluțiile propuse fiind interconectate. Biroul Județean PLUS Sălaj consideră că măsurile din program corespund nevoilor cetățenilor din județ și pregătește o serie de dezbateri publice la care sunt invitați toți cetățenii Sălajului. De asemenea, PLUS Sălaj va comunica în cel mai scurt timp un calendar al dezbaterilor în cadrul cărora vor fi propuse 23 de teme de discuții. „Din punctul nostru de vedere, PSD poate și trebuie să plece de la guvernare chiar de mâine, pentru că știm foarte bine ce avem de făcut. Am prevăzut în acest program politic câteva măsuri de igienizare, pe care va trebui s-o facem după plecarea PSD, pentru a redresa economia și pentru a relansa mai multe sectoare de activitate”, au precizat reprezentanţii PLUS Sălaj.

Documentul PLUS ACUM integral AICI Dacă aveți propuneri pe marginea acestui document le puteți trimite la [email protected]

Articolul precedentAgresorii adolescentei de 16 ani au contestat arestul preventiv. Ce au decis magistrații sălăjeni
Articolul următorLucrări de modernizare și reabilitare pe DJ 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec