O competiţie internă, la finalul căreia va fi desemnat candidatul liberal pentru funcţia de primar al municipiului Zalău, se va desfăşura, în perioada 15 noiembrie – 15 martie 2019, în cadrul Partidului Naţional Liberal. Anunţul a fost făcut azi, 26 octombrie 2018, de Lucian Bode, preşedintele PNL Sălaj, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform spuselor sale, candidaţii liberali vor depune o declaraţie în care se angajează să susţină candidatul care va fi desemnat. „Candidaţii vor intra într-o competiţie de promovare a candidaturii lor, atât în interiorul cât şi în exteriorul partidului, cu scopul prezentării soluţiilor propuse pentru rezolvarea problemelor comunităţii locale şi de creştere a notorietătii, încrederii şi intenţiei de vot. Campania va fi una de promovare exclusiv pozitivă. Candidaţilor nu le este permis să îşi atace competitorii, nici în interiorul partidului, nici în afara sa”, a explicat Lucian Bode, adăugând că cei care nu vor respecta această condiţie vor fi scoşi din competiţie prin decizia Biroului Politic Municipal, cu acordul Biroului Politic Judeţean.

Potrivit liderului PNL Sălaj, candidaţii pot utiliza toate mijloacele de comunicare directă sau indirect. Desemnarea candidatului la Primărie se va face conform procedurilor statutare, în urma efectuării unui sondaj de opinie, coordonat de la nivel naţional, pentru a măsura notorietatea, încrederea, intenţia de vot, profilul de candidat şi potenţialul de creştere a fiecărui candidat înscris în competiţie. „De asemenea, în cazul, în care există personalităţi locale cu notorietate şi credibilitate, care vor să se înscrie în cursa internă pentru stabilirea candidatului PNL la Primărie, organizaţia municipală, cu acordul Biroului Politic Judeţean, poate accepta înscrierea lor în cursă, cu condiţia acceptării înscrierii în PNL”, a mai menţionat deputatul sălăjean.

Articolul precedentAtenţie de unde luaţi haine! Poliţiştii sălăjeni au confiscat sute de articole vestimentare contrafăcute
Articolul următorSălăjeanul Bogdan Octavian Hurban, printre câştigătorii Festivalului Naţional al Cântecului de Cătănie