Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Sălaj, au desfăşurat, pe parcursul mai multor zile, o acţiune în judeţ, pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic.

În urma controalelor au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus confiscarea valorică a peste 800 de metri cubi material lemnos.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 14-18 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Sălaj au desfăşurat o acțiune, la o societate comercială din judeţ, cu domeniu de activitate comercializare materiale de construcţii şi cherestea. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că administratorul societăţii au comercializat cherestea, în perioada 01.11.2018-18.02.2019, fără a îndeplini condiţiile legale.

În acest context au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.000 de lei la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice ( două sancţiuni au fost aplicate conform art. 19, alin 1, lit. b-expedierea, transportul, primirea, depozitarea materialelor lemnoase fără avize de însoţire a materialelor lemnoase sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală, aşa cum sunt prevăzute de normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, cu excepţia situaţiilor prevăzute de aceste norme şi una conformart. 19, alin 1, lit. q-primirea, depozitarea şi/sau prelucrarea materialelor lemnoase de către deţinătorii depozitelor, pieţelor, târgurilor, oboarelor şi altele asemenea, ai altor spaţii destinate depozitării temporare şi/sau ai instalaţiilor de prelucrare a materialelor lemnoase fără avize de însoţire valabile sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală ori fără documentele comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund).

De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a 829,77 metri cubi masă lemnoasă, în valoare de 530225,03 lei, conform articolului 22, punctul 6, din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice (În cazul aplicării sancţiunii complementare a confiscării, pentru materialele lemnoase care nu se găsesc sau care nu pot fi identificate, contravenientul este obligat la plata contravalorii lor în lei în termenul legal, în numerar sau prin virament, în contul indicat în procesul verbal).

Articolul precedentAccident la Bizuşa Băi. Un bărbat de 37 de ani, prins sub tractor
Articolul următorA scăzut numărul şomerilor în judeţul Sălaj