Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 750 de persoane, 24 de autovehicule și 45 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

 

În perioada 10 – 16 ianuarie a.c., au fost localizate, pe teritoriul României un număr de 531 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, au depistat 82 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 275 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 19 documente, au fost găsite 23 de  autovehicule, trei documente de înmatriculare a autovehiculelor și o plăcuță de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 219 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 erau semnalate ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 21 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor un autovehicul, două documente de înmatriculare a autovehiculelor și 21 de documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Articolul precedentZeci de mii de elevi sunt vizaţi de ședința de luni a Guvernului
Articolul următor”Masă caldă în școli” – Câte unități de învățământ din Sălaj sunt incluse pe listă