În perioada sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a desfăşurat acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Au fost constatate 27 de infracţiuni, în care au fost implicate 28 de persoane, şi au s-au confiscat 68 de kilograme de articole pirotehnice.

În perioada 19 noiembrie 2018 – 6 ianuarie 2019, poliţiştii sălăjeni au acţionat, în tot judeţul, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Scopul acţiunii a fost creşterea siguranţei cetăţeanului, prin activităţile de prevenire şi combatere a evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2018/2019, după cum au precizat reprezentantii Poliției Sălaj.

Polițiștii au efectuat acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

În acest context, poliţiştii au constatat 27 de infracţiuni, în care au fost implicate 28 de persoane, şi au confiscat 68 de kilograme de articole pirotehnice, în cadrul acțiunii naționale ,,Foc de Artificii”.

De asemenea, în perioada de referinţă au efectuat 97 de acţiuni și controale în pieţe şi alte obiective.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 74 de activități de informare în școlile din județ.

Articolul precedentAccident cu două victime la Zimbor. Şoferul încarcerat, salvat de pompieri
Articolul următorÎn Zalău, se circulă gratuit cu autobuzul. Cine beneficiază, condiții