Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat, în ultima lună, cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice. 

Potrivi IPJ Sălaj, în intervalul 2 iulie – 5 august, polițiștii au constatat 160 de infracţiuni, din care 40 la regimul circulaţiei rutiere, 58 contra patrimoniului (furturi, distrugeri), iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni, şi au surprins în flagrant 30 de persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, oamenii legii au aplicat 503 sancțiuni contravenționale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 2724 de sancțiuni, din care 11 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 892 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri (depăşiri neregulamentare, neutilizarea centurii de siguranţă etc.).

De asemenea, au fost reţinute 103 de permise de conducere (46 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 39 certificate de înmatriculare.Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 808.647 lei.

Articolul precedentLa Bănișor: Festivalul județean de folclor „Dor de cântec și de joc”
Articolul următorAutoturism făcut scrum, din cauza unui scurtcircuit