Polițiștii sălăjeni au participat, la începutul acestei săptămâni, la o sesiune de instruire susținută de un reprezentant din cadrul Inspectoratului pentru Pregătire şi Formare Profesională în domeniul Transporturilor Rutiere, sub coordonarea şefului Serviciului Rutier.   

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, temele discutate au fost Ghidul pentru planificarea perioadelor de conducere şi de odihnă ale conducătorilor auto şi contravenţii care atrag în mod direct răspunderea conducătorilor auto. Ghidul prezintă datele de lucru, conducere şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto dar şi noţiuni privind înregistrarea acestora.

Aceste reguli trebuie să le respecte transporturile rutiere de marfă efectuate cu vehicule cu o masă maximă autorizată care depăşeşte 3,5 tone şi transporturile rutiere de persoane efectuate cu vehiucule amenajate pentru a asigura transportul a mai mult de nouă persoane, inclusiv locul conducătorului auto.

Regulile se aplică, indiferent de ţara de înmatriculare a vehiculului, transporturilor rutiere efectuate exclusiv în interiorul Comunităţii sau între Comunitate, Elveţia şi ţările părţi la Acordul privind Spaţiul Economic European.

Articolul precedentOfertă de muncă pentru sălăjeni: 262 de joburi vacante în mediul privat
Articolul următorDoi adolescenți, bănuiți de comiterea unui furt, identificați de polițiști