Polițiștii sălăjeni recomandă, în această perioadă, tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

În aceste zile, potrivit alertei meteorologilor privind avertizările de cod galben, se anunţă averse cu caracter torenţial,vânt şi descărcări electrice în toată ţara.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. „Acordaţi atenţie sporită pietonilor! Evitaţi depăşirile atunci când vă deplasaţi în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol”, recomandă reprezentanţii IPJ Sălaj.

Poliţiştii sălăjeni sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor şi acţionează pe drumurile publice din judeţ pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi prevenirea oricăror evenimente negative.

Până la această oră, în județul Sălaj, din cauza fenomenelor meteorologice, nu s-au înregistrat accidente de circulație și nici nu sunt drumuri blocate.

Articolul precedentSălajul, pe ultimul loc în topul naţional al ipotecilor
Articolul următorSălaj: Mii de șoferi au fost amendaţi pentru viteză excesivă