„Festivalul filmului românesc”, organizat de Instituţia Prefectului Sălaj, în cadrul acţiunilor de marcare a Centenarului, a debutat astăzi, 15 septembrie, la Zalău, cu proiecţiile documentarul video „Marea Unire – România, la 100 de ani”, realizat de Agerpres şi a uneia din peliculele de referinţă ale cinematografiei româneşti – „Pentru Patrie”.

În deschiderea evenimentului, ce a avut loc în sala de spectacole a Clădirii Transilvania, a fost vernisată expoziţia fotografică „România: Evoluţie”, ce reuneşte atât fotografii din istoria recentă, cât şi imagini foarte valoroase din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Sălaj, proiecţiile filmelor menţionate au avut loc în colaborare cu caravana „Centenarului Filmului Românesc”, cu sprijinul Primăriei Zalău şi al Casei Municipale de Cultură.

În cadrul acestui eveniment, prefectul Sălajului, Florin Florian, a primit din partea reprezentantului caravanei „Centenarului Filmului Românesc”, Andrei Giurgia, o distincţie pentru susţinerea filmului românesc şi pentru felul în care a contribuit la promovarea acestuia.

De asemenea, a fost prezentă, ca invitată specială, actriţa Ileana Popovici, ce interpretează rolul unui soldat în filmul „Pentru patrie”.

„Festivalul filmului românesc” continuă duminică, 16 septembrie, la Casa de Cultură din Jibou unde, începând cu ora 12.30, va fi proiectat filmul „Mihai Viteazul”.

sursa foto Prefectura Sălaj

Articolul precedentA fost lansat ro-alert.ro – portalul de alarmare a populației în situații de urgență
Articolul următor„Let’s do it!” şi la grădiniţă