Preotul Cristian Borz, custodele Casei Memoriale” Iuliu Maniu” de la Bădăcin, alături de distinsa sa soție, a fost prezent la finalul acestei săptămâni la Gala ”Corneliu Coposu”. Evenimentul, aflat la a III-a ediție, s-a desfășurat la Ateneul Român, iar în prezența unui public numeros, preotul de la Bădăcin a vorbit despre situația în care se află reabilitarea Casei Memoriale ”Iuliu Maniu”. ”O zi cu totul specială trăită ieri, 10 noiembrie 2018, la Ateneul Român unde am vorbit în fața unui distins public despre <<Iuliu Maniu – președinte al Consiliului Dirigent>> și despre <<Stadiul actual al lucrărilor de reabilitare la Casa Maniu>>. Mulțumesc Fundației Corneliu Coposu și domnului Ion-Andrei Gherasim pentru invitație, precum și pentru posibilitatea de a le reîntâlni pe distinsele doamne Flavia și Rodica Coposu”, a declarat părintele Cristian Borz.

Evenimentul, o gala de premiere a lucrărilor câştigătoare dedicate lui ”Corneliu Coposu”, în urma concursului de eseuri „Generaţia Unirii – Personalităţi, demnitari şi martiri”, a fost organizat de Fundaţia ”Corneliu Coposu”, Fundaţia Academia ”Civică” şi Fundaţia ”Hanns Seidel” în colaborare cu mulți parteneri. Concursul din acest an scos în evidenţă rolul şi importanţa pe care le-au avut personalităţile din fiecare provincie sau regiune istorică la desăvârşirea României Mari, dar şi viziunea tinerilor participanţi cu privirea la modul în care va arăta România ca naţiune în următorii 100 de ani. ”O zi minunată din toate punctele de vedere. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a(ne-a) ajutat pe toți cei prezenți să onorăm așa cum se cuvine o generație de eroi-martiri ai Marii Uniri și nu numai. Mă bucur din suflet și le mulțumesc din inimă tinerilor și foarte tinerilor prieteni, prezenți în număr mare, astăzi la Ateneul Român. De acolo de Sus sunt convins că Seniorul ne-a vegheat, așa cum a făcut-o mereu și în timpul zbuciumatei sale vieți. Din păcate, mulți nu l-au înțeles atâta timp cât a trăit, pentru că, în decursul timpului, noi, românii, am apreciat adevăratele valori după ce nu au mai fost printre noi, ultimul exemplu, cel al plecării la Domnul a Majestății Sale, Regele Mihai I al României, fiind cel mai elocvent. Dragii mei, vă mulțumesc tuturor, pentru că ați fost astăzi alături de mine, alături de Fundația Corneliu Coposu, pentru a ne ruga, a ne pleca și a nu uita ceea ce înseamnă cu adevărat luptă, jertfă și sacrificiu pentru o cauză, pentru un ideal, pentru ceilalți. Vă rog pe toți cei care citiți aceste cuvinte, să nu renunțați, să nu cedați, pentru că avem o datorie sfântă să nu lăsăm ca această țară să fie umilită și călcată în picioare de cei care, de 73 de ani, o țin în întuneric”, a transmis virtual, Ioan Andrei Gherasim – președintele Fundației ”Corneliu Coposu”.

Înființată în anul 1996 de cele două surori ale Seniorului, Rodica Coposu – președinte, membru fondator și Flavia Bălescu-Coposu – vicepreședinte, membru fondator, Fundaţia ”Corneliu Coposu” are ca misiune principală atragerea şi educarea tinerei generaţii în procesul educaţional de cunoaştere şi analiză a ceea ce a însemnat comunismul în România, precum şi promovarea culturii memoriei şi a adevărului din ultimii 73 de ani. În ţară sunt înfiinţate sucursale în oraşele : Aiud -județul Alba, Buzău – județul Buzău), Oradea -județul Bihor și Zalău – județul Sălaj.

sursa foto: Facebook – Cristian Borz

Articolul precedentGospodării cuprinse de flăcări în Șimișna și Crișeni
Articolul următorCum stă Partidul Realitatea în SONDAJE. Evoluţia spectaculoasă care dinamitează scena politică