Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi următoarele decrete: – decret pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a Gabrielei Scutea, pe o perioadă de 3 ani; decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a lui Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de 3 ani; decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a Elenei-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de 3 ani.

Reamintim că în 14 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis avizele date pentru propunerile de numire la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Secţia pentru procurori a CSM a înaintat şefului statului propunerile ministrului Justiţiei pentru numirea în cele trei funcţii, însoţite de avize.

Secţia a acordat următoarele avize: Gabriela Scutea – aviz negativ pentru funcţia de procuror general al PICCJ; Crin Nicu Bologa – aviz pozitiv pentru funcţia de procuror-şef al DNA; Giorgiana Elena Hosu – aviz negativ pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor procurori-șefi: „Să conducă aceste instituții cu profesionalism, în condițiile legii și în baza obiectivelor stabilite pentru fiecare instituție în parte”.

Articolul precedent”Motivaţi în carieră” – Program de consiliere pentru elevii din Zalău şi Jibou
Articolul următorBeneficiarii de ajutoare de la UE, așteptați cu cereri la Direcția de Asistență Socială