Aventura unui tânăr de 22 de ani, din Sălaj, în munţii Făgăraş, s-a încheiat tragic. Surprins de frig şi zăpadă, în cursul nopţii trecute, acesta a intrat în şoc hipotermic, iar în această dimineaţă s-a stins din viaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Bărbatul a fost coborât, în cursul nopţii, de salvamontişti de la peste 2.000 de metri altitudine, de pe creasta munţilor Făgăraş, într-o stare critică. “Au fost efectuate manevre de resuscitare și procedurile specifice în cazurile de hipotermie dar, în pofida eforturilor personalului medical, bărbatul nu a mai putut fi salvat, astfel că în jurul orei 12.50 a fost declarat decesul acestuia”, a declarat pentru realitateadesibiu.net purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

La spital a fost adusă și o tânără de 22 de ani, care îl însoțea pe bărbat pe munte. Potrivit sursei citate, femeia a fost diagnosticată cu degerături ale membrelor superioare, este stabilă și conștientă și se află momentan sub supraveghere medicală de specialitate în UPU Sibiu.

Pentru a fi coborâți de pe munte a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor din județele Sibiu și Argeș și a jandarmilor montani. Două ambulanțe SMURD din Sibiu au pornit în sprijinul lor, dar, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, doar una a reușit să înainteze.

sursa foto realitateadesibiu.net

 

 

Articolul precedentSimulare. Incendiu cauzat de o explozie la sediul unui operator economic din Zalău
Articolul următorTestare: Patru zile de călătorii gratuite cu un autobuz modern – în municipiu