În județul Sălaj, au fost recoltate primele roșii din spații protejate de către un producător înscris în ”Programul minimis la tomate” în ciclul I – 2019. Potrivit directorului Direcţiei pentru Agricultură Sălaj, Valentin Duca, la prima recoltare s-a obținut cantitatea de 1.000 kg de tomate. Producătorul este din localitatea Nuşfalău.

Producătorii agricoli au la dispoziție într-un proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale (MADR), regulile după care se acordă subvenţiile în anul 2019 pentru schema de “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2019. Ajutorul financiar, valoarea ajutorului de minimis care se acordă este de 3.000 de euro pentru un beneficiar.

Sumele se plătesc beneficiarilor într-o singură tranșă, pe durata Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate, în anul 2019. Resursele financiare valabile pentru anul 2019 sunt de 233.190,000 de lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei 50.000 de euro și se asigură din bugetul pe anul 2019 repartizat de MDRP.

Persoanele care vor să acceseze acest program trebuie: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp; să obţină o producţie de minimum 2 kilograme tomate pe metru pătrat şi să fie înregistraţi în evidenţele ”Registrului agricol” din cadrul primăriilor unde îşi desfăşoară activitatea de producţie.

Articolul precedentExpoziţie de artă emailată la Centrul de Cultură
Articolul următorCursuri de competențe digitale pentru copiii din judeţ, prin Biblioteca Județeană