Prin Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ionel Ciunt în cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 24 iunie 2021, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Zalău” a fost mandatată pentru pregătirea obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Zalău Nord – Alternativă pentru decongestionarea traficului rutier pe DN 1H în localitățile Zalău, Crișeni Hereclean”.

În baza acestui Proiect, ADI “Zona Metropolitană Zalău” va realiza demersuri pentru pregătirea, depunerea și implementarea unei cereri de finanțare, în baza OUG 88/2020, având ca scop realizarea documentației tehnico-economice și încheierea unui Protocol de colaborare între Asociație și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Municipiului Zalău va asigura contribuția financiară proprie la cheltuielile neeligibile din cadrul proiectului și a oricăror altor cheltuieli necesare implementării proiectului și va asigura contribuția pentru plata sumelor necesare, până la rambursarea cheltuielilor eligibile de către finanțator.

Realizarea acestei investiții este cuprinsă în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a ADI Zona Metropolitană Zalău și are ca scop decongestionarea traficului în municipiul Zalău, la intrarea dinspre localitatea Crișeni, pe DN1H și ieșirea spre comuna Hereclean și în localitățile Crișeni și Hereclean, realizând legătura cu Varianta de ocolire a municipiului Zalău, tronson I.

Lungimea totală a proiectului este de 8,066 km, din care 0,564 km sunt pe teritoriul administrativ al Municipiului Zalău, 6,8 km pe teritoriul comunei Crișeni și 0,702 pe teritoriul comunei Hereclean.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. „Aurul de la Roșia Montană, miza stăpânilor lumii”
Articolul următorRomânii vaccinați anti-COVID-19 pot descărca certificatele digitale! STS explică pașii pe care trebuie să-i urmăm